Zwieger Nóż Szefa kuchni 20 cm OBSIDIAN
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
OBSIDIAN – nóż szefa 20 cm
Obsidian to nowoczesna linia noży typu forged wykonanych z najwyższej jakości niemieckiej stali nierdzewnej (X50CrMoV15) charakteryzującej się niezwykłą wytrzymałością i twardością sięgającą 56 HRC. Wycinane z jednego kawałka stali ostrze full-tang (głownia i rękojeść stanowią integralną, stalową całość ), hartowane w kilkustopniowym procesie temperaturowym regulowanym komputerowo, zapewnia długą żywotność ostrza, jak i całego noża. Poczwórny fabryczny system ostrzenia gwarantuje bardzo wysoką ostrość i długotrwałą pracę bez konieczności ponownego ostrzenia. Specjalnie zaprojektowana nasada ułatwia docisk noża do potrawy, dzięki czemu efekt krojenia jest doskonały nawet przy użyciu niewielkiej siły. Wykonana z najwyższej klasy tworzywa ABS rękojeść zapewnia ergonomię, a co za tym idzie wygodę użytkowania. Wtopiony w rączkę elegancki emblemat marki ZWIEGER dopełnia i potwierdza wysoką jakość noży OBSIDIAN, dzięki czemu stanowią one prawdziwą gratkę dla koneserów.
Nóż szefa OBSIDIAN – cechy i zalety :
- Najwyższej jakości materiał hartowana niemiecka stal nierdzewna X50CrMoV15 o wyjątkowej twardości 56 HRC
- Wycinane z jednego kawałka stali ostrze full-tang – głownia i rękojeść stanowią integralną, stalową całość
- Wyjątkowo ostre, wytrzymałe ostrze dzięki poczwórnemu, fabrycznemu systemowi ostrzenia
- Specjalnie zaprojektowana nasada ułatwiająca docisk do potrawy, potęgująca efekt krojenia
- Ergonomiczna, wykonana z najwyższej klasy tworzywa ABS rękojeść
- Wtopiony w rączkę emblemat marki ZWIEGER stanowi o elegancji noża i potwierdza jego najwyższą jakość
Noże Obsidian to połączenie doskonałej formy, dbałości o detale i nowoczesnej technologii wykonania.
Nóż Szefa
Najstarszy i najbardziej klasyczny wśród klasycznych typ noża. Przez tysiąclecia w bardzo niewielkim stopniu zmieniał swój kształt, przy tym cały czas ewoluując do formy, którą znamy obecnie. Stanowi jedno z najdoskonalszych, jak również najbardziej ergonomicznych narzędzi kuchennych używanych na całym świecie. Masywny, budzący respekt kształt. Ten fakt paradoksalnie koliduje z faktem, że idealnie odnajduję się w zadaniach wymagających precyzji, a tym samym czynności, w których nóż ten nie znajdzie zastosowania, jest niewiele. Praktycznie w każdej technice krojenia (szatkowanie, siekanie, wykrawanie, porcjowanie, rozdrabnianie) czy to mięs, czy owoców, nóż szefa będzie przedłużeniem naszej ręki, a także narzędziem do spełniania naszych kulinarnych wyobrażeń. Co więcej, jest to najbardziej funkcjonalny typ kuchennego narzędzia, jaki do tej pory powstał, reasumując – podstawowy nóż każdego szefa kuchni.