Zwieger Nóż do chleba 20 cm OBSIDIAN
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
OBSIDIAN – nóż do chleba 20 cm
Obsidian to nowoczesna linia noży typu forged wykonanych z najwyższej jakości niemieckiej stali nierdzewnej (X50CrMoV15) charakteryzującej się niezwykłą wytrzymałością i twardością sięgającą 56 HRC. Wycinane z jednego kawałka stali ostrze full-tang (głownia i rękojeść stanowią integralną, stalową całość ), hartowane w kilkustopniowym procesie temperaturowym regulowanym komputerowo, zapewnia długą żywotność ostrza, jak i całego noża. Poczwórny fabryczny system ostrzenia gwarantuje bardzo wysoką ostrość i długotrwałą pracę bez konieczności ponownego ostrzenia. Specjalnie zaprojektowana nasada ułatwia docisk noża do potrawy, dzięki czemu efekt krojenia jest doskonały nawet przy użyciu niewielkiej siły. Wykonana z najwyższej klasy tworzywa ABS rękojeść zapewnia ergonomię, a co za tym idzie wygodę użytkowania. Wtopiony w rączkę elegancki emblemat marki ZWIEGER dopełnia i potwierdza wysoką jakość noży OBSIDIAN, dzięki czemu stanowią one prawdziwą gratkę dla koneserów.
Nóż do chleba OBSIDIAN – cechy i zalety :
- Najwyższej jakości materiał hartowana niemiecka stal nierdzewna X50CrMoV15 o wyjątkowej twardości 56 HRC
- Wycinane z jednego kawałka stali ostrze full-tang – głownia i rękojeść stanowią integralną, stalową całość
- Wyjątkowo ostre, wytrzymałe ostrze dzięki poczwórnemu, fabrycznemu systemowi ostrzenia
- Specjalnie zaprojektowana nasada ułatwiająca docisk do potrawy, potęgująca efekt krojenia
- Ergonomiczna, wykonana z najwyższej klasy tworzywa ABS rękojeść
- Wtopiony w rączkę emblemat marki ZWIEGER stanowi o elegancji noża i potwierdza jego najwyższą jakość
Noże Obsidian to połączenie doskonałej formy, dbałości o detale i nowoczesnej technologii wykonania.
Nóż do chleba
Teraz, gdy coraz częściej pieczemy własny chleb, warto pomyśleć o nożu, który idealnie posłuży nam do szybkiego przygotowania równych, o wybranej przez nas grubości kanapek dla całej rodziny. Wielokrotnie, zamiast naciąć skórkę delikatnie, tak by chleb pozostał w pierwotnej formie, gnietliśmy go, by móc go pokroić. Co za tym idzie, ukrojenie odpowiedniej grubości kromki przysparzało nam ogromnego trudu. Nasz nóż do pieczywa, dzięki swoim specyficznym, ząbkowanym ostrzom poradzi sobie zarówno ze świeżym, wyjętym z pieca chlebem jak i z kupionym, jeszcze ciepłym bochenkiem, nie zmieniając przy tym kształtu pieczywa. Podobnie kilkudniowe zbożowe wypieki podczas krojenia nie rozpadną nam się w rękach.